Egy irtó hatékony spamszűrő mp4



Hatékony védelem a spam ellen pdf ppt mp4




a spam könyv

http://mo.gyo.ro/

June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


<Fooz> "Egy tökéletes világban... a spammereket elfogják, börtönbe dugják, és egy olyan cellába teszik, ahol a bentlakók megnövelték a farkukat, Viagrát szedtek, és új kapcsolatot keresnek."

Spam? Szinte már el is felejtettem mi az...

2010.06.30.

bidstorm.eu – a csaló(?) spammer aukciós oldal

Nem tudtad? Válság van. Még jó, hogy az aukciós oldalakon jóval a bolti ár alatt (a bidstorm szerint 40-80%) meg lehet kapni a portékákat.

bidstorm.eu licit spam spammer csalás csaló

A spammelő bidstorm honlapját megnézve pár dolog azért gyanúra adhat okot. Először is az, hogy az információs vonala emelt díjas (06-90-…), azaz kb. mintha egy pornóvonalat hívnál, ahol kiélt vénasszonyok – ebéd főzés közben – a füledbe lihegnek a vonal túlsó feléről. Szóval furcsa, hogy miközben minden normális szolgáltatás esetén az info vonal jellemzően zöldszám, de minimum helyi tarifával hívható kékszám, itt pornó áron érdeklődhetsz.

Az is csökkenti az ember bizalmát, hogy nem tudnak magyarul. Nekik ugyanis “Informáicós” vonalaik vannak, tudod, a pornódíjas.

Csak egyet nem értek: mégis melyik az a gyártó, amelyiknek a termékét akár 40%-on is meg lehet venni, úgy hogy a szokásos dolgok, pl. új, 0 km-es, garancia, vásárlástól való elállás 3 napig, stb, – tehát úgy általában azok a dolgok, amelyek az ember bizalmát erősítik – is hozzátartoznak? Vagy az is lehet, hogy ezek a termékek kamionról estek le, és a licitálók – ha vannak egyáltalán – lopott / csempészárura költik a pénzük?

Felhívtam hát (a nem pornótarifás) mobilszámon elérhető ügyfélszolgálatot felhívva, és kiderült, hogy a pornóvonal csak úgy, a semmiért van ott, és nem azon adnak infot. Az üzleti modell egyébként az, hogy egy termékre akár százan is licitálnak. A győztes, aki a legmagasabb árat ajánlja a termékért, kapja meg az árut. A többi 99, akik hoppon maradtak, meg elvesztik azt a pénzt, amivel versenyben voltak a licit során. Tekintve, hogy a licitálás 0.02 EUR-nként emelkedik, ez azt jelenti, hogy a bidstorm kb. 40% áron szabadul meg egy terméktől, viszont a zsebében kerül a termék 99*~40%-a, ami azért ellensúlyozza az 1*60% veszteséget. Megkérdeztem, hogy – csak a poén kedvéért – ki a beszállítójuk? Ez azonban “magánügy” – felelték. Mondjuk, ilyen üzleti modell mellett tök mindegy, akár a legdrágább üzletből is vehetnék a javából. Ha tippelni kellene, akkor szerintem egy pesti Media Markt esetleg Euronics lehet a “beszállító”, akik nem is tudják, hogy azok.

Azt is megkérdeztem tőlük, hogy mégis hogyan szerezték meg az email címemet (info@ cím, amely egyetlen weboldalon sincs kiírva)? Azt hazudtaállította, hogy egy szoftver segítségével gyűjtötte az Internetről (mondjuk ez a része még igaz is lehet), olyan oldalakról, ahol – most kapaszkodj! – az adatvédelmi nyilatkozatban megengedik, hogy reklámokat küldjenek nekik. Most komolyan: ki látott ilyen privacy policy-t, amiben az áll: “ide lőjetekspammeljetek”? De ha ebben hazudott, akkor megbíznál benne a továbbiakban? Én biztos nem.

Persze az is lehet, hogy egyáltalán nincsenek is ügyfeleik (mert amíg pl. egy pénznyerő géppel ~1:4 az esélyed a nyerésre, addig itt ~1:100 vagy még rosszabb), akik licitálnának, és azért öntöttek egy tonna spamet az Internetre, hogy palimadarakat fogjanak. Ne hagyd magad!

Update: A www.egyforintosaukcio.hu-nak pedig már meggyűlt a baja az APEH Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályával. Nem lennék meglepve, ha a bidstorm.eu is erre a sorsra jutna.

Az APEH véleménye úgy általában a licit”játék”okról.

From: BidStorm.eu <info@bidstorm.eu>
To: info@xxxx.xx
Subject: BidStorm.eu – A legjobb magyar aukciós oldal!

Üdvözöljük kedves leendõ felhasználónk (info@xxxx.xx)!

Szeretne új, márkás termékekhez hozzájutni a bolti ár töredékéért? Ha igen, akkor látogasson el Magyarország legjobb aukciós oldalára, a bidstorm weboldalra! Minden regisztráció mellé öt ajándék liciteket adunk felhasználóinknak.

Kellemes licitálást kívánunk!
BidStorm.eu Team

—————————————————
Amennyiben reklámunk zavarta Önt, elnézését kérjük.

2010.06.28.

A sprinter nyomda is spammel

Mai “kedvenc” spammerem a sprinter nyomda. Nagyon gyorsak. Legalábbis, ami a spammelést illeti. Megbízod őket egy munkával, és ha elkészül, jól kinyomják majd egy körlevélspamben – amit majd persze te is megkapsz. És még sokan mások is, ha kell, ha nem.

De külön cuki a spam végén, hogy ha esetleg morgolódnál amiatt, hogy megint egy tisztességtelen lúzer spammer akaszkodott rád, akkor leiratkozhatsz. Ezzel csak egy probléma van: fel sem iratkoztam. Meg amúgy is tudom, mennyit lehet adni a spammerek ígéreteire.

Ha pedig valaha az életben névjegykártyára, katalógusra vagy más nyomdai szolgáltatásra lesz szükségem, akkor keresek egy tisztességes és becsületes céget. A sprinter nyomda azonban nem ilyen.

De ez csak a morális része a dolognak. Ha a szakmai részét nézzük, akkor egyrészt maga a spam is egy igénytelen, összehányt f*s. Egy nyomda cégtől – akik elvileg ‘megjelenésben’ utaznak – elég hitvány bizonyítvány. Másrészt a honlapjukról ugyanez mondható el: igénytelen, ízléstelen és stílustalan. Te tényleg ezekre bíznád a nyomtatott megjelenésed?

From: nyomda@sprinternyomda.hu
To: xxxx@acts.hu
Subject: Hogyan spórolhat nyomdai költségein min. 30%-ot…

Tisztelt Cég! A sprinternyomda.hu évek óta próbálkozik a megrendelések költséghatékony optimalizálásával. Ennek lényege, hogy összevárjuk az azonos típusú nyomdai igényeket és ezeket egyszerre legyártva lényegesen kedvezõbb egységárakat tudunk biztosítani, mintha egyedileg rendelné meg ugyan ezt .
Pl.: Önnek szüksége van 5000db A/5-ös szórólapra egy másik ügyfelünknek szintén szüksége van pl.: 3000db szórólapra, egy harmadiknak 8000-re, ha ezeket a szórólapokat nem külön-külön hanem egyszerre nyomjuk ki akkor az egységár 16000db szórólapra vonatkozik nem pedig 3000,5000 vagy 8000db-ra.
Ha így rendeli meg nyomdai termékeit akkor akár 50%-os megtakarítást is elérhet. Az alábbi linken tehet egy próbát mely semmilyen kötelezettséggel nem jár csak nyerhet a dolgon! http://hahaha.hu/index.php?oldal=32

ha gondot okozott a mail ide klikkelve megszûnik a probléma: http://sprinternyomda.hu/leiratkozo.php?mail=xxxx@acts.hu
üdvözlettel: sprinternyomda.hu

2010.06.09.

Fordítsa az Internetet a saját hasznára – Kovács Csaba boldog jövő spammer

boldog jövő kovács csaba spam spammer

Kérdezte már tőled valaki, hogy “Miért nem automatizálod a bevételeidet?” Na és azt, hogy “Miért dolgozod végig az életedet annyi pénzért, ami sosem elég a hónap végéig?” Ha igen, akkor valószínűleg te is kaptál Kovács Csaba (Cím: 6723, Szeged xxxxxx sgt. 51, Mobil: 20/4776-445, skype: kcswolf) “Boldog jövő” levélszemetéből.

Az egész egy (N+1). MLM, aminek az a lényege, hogy minél több lúzert beszervezz magad alá, mert az ő munkájuknak a hasznát így te tudod lefölözni. Amikor szóvá tettem, hogy dehát annyi rosszat hallottunk már az MLM-ről, a Sciennet-ről, meg a Lioness-ről, stb. akkor az volt a válasz, hogy hát igen, a magyar mentalitás…

Érdekelt az is, hogy került a birtokába az email címem. Elmondta, hogy 1-2 éve megfizetett egy bérniggert, aki nézegette a honlapokat, és ahol kint volt a tulajdonos elérhetősége, akkor ő azt szépen feljegyezte. Össze is gyűlt neki így ~1000 cím, amire kiküldte a spamet. ~100 ember rá is kattintott a linkre, akikből 8 regisztrált is, azaz belépett Kovács Csaba alá a pilótajátékba.

boldog jövő kovács csaba spam spammer

Egyébként Kovács Csaba trolibuszvezető a Szegedi Közelekedési Társaságnál (SZKT), és a “Boldog Jövő” nevű bizniszt mellékállásban űzi.

Azért ez elgondolkoztató. A spammerek ugyanis jóval 1% alatti válasz rátával dolgoznak, de úgy tűnik, hogy a könnyű pénz ígéretével sok hatökört meg lehet fogni. Én inkább ezt nevezném “magyar mentalitásnak”.

Beszélt még az illető arról is, hogy nagyon vigyázni kell, mert a magyar spamtörvény “nagyon szigorú“, meg hogy “nevetséges, hogy még az engedélykérő email is tilos“. Jaja, szemét NHH…

Az egész amúgy a SiteTalk nevű szintén (N+1). közösségi site-ra épül (ami állítólag olyan, mint a skype, csak “jobb”), aminek már ~160,000 tagja van. És jó ha tudod, hogy a Facebook alapítójának a testvére ennek az egyik alapítója.

És hogy mennyien vadásznak a hiszékeny és kapzsi marhákra, érdemes megnézni, hogy a Google hány magyar oldalt ad ki találatként a fordítsa az internetet a saját hasznára kifejezésre. Úgy tűnik, ez egy bevált sablonszöveg, amit az MLM gyorstalpalókon belevernek a pilótajátékosok fejébe.