Uncategorized

Az afrikai menyasszony avagy a 12 napos szafari

A BBC arról adott hírt, hogy Des Gregor 12 Maliban töltött nap után végre hazaérkezett. Nem egy szafarin vett részt az 56 éves ausztrál férfi, hanem azt remélte, hogy feleségül vesz egy ottani nőt, akivel az Interneten ismerkedett meg, és ráadásként kap még $86,000 hozományt is.

De valamit félreérthetett, mert a 86,000 USD nem a hozomány összege volt, hanem a váltságdíjé, és nem Natacha, a huszas éveiben járó libériai menekült várta, hanem 4 megtermett férfi bozótvágó késekkel (machete).

Nem tudjuk, hogy az első kapcsolat vajon spamben érkezett – bár igen valószínű. A csalás a Spamnation szerint a ‘klasszikus’ orosz menyasszony’ és a 419-es csalás kombinációja, amely a kapzsiságra és a szexuális vágyra épít.

Bamako - Mali A bűnözők a reptéren vették fel a férfit, és a hölgy rokonainak mondták magukat. Egy bamakoi lakásba vitték, elvették az összes ruháját, és egy fejéhez nyomott fegyverrel próbálták megértetni vele, hogy ‘ide a pénzt’, és azzal fenyegették meg, hogy levágják a végtagjait.

Az ausztrál hatóságok komolyan vették az ügyet, és a kanadai követségen végre elfogták az emberrablókat, amikor azok a váltágdíjat átvették volna. Noha a 419-es csalás nagyon gyakori és ismert, még Gregor rokonai sem értik, hogy tudták becsapni – bizonyára elvakította az internetes szerelem.

A Spamnation kemény szavakkal jegyzi meg, hogy a történet végül happy enddel zárult, de könnyen a ‘Ne vásárolj spammerektől’ című tanmesévé válhatott volna, ha az ausztrál rendőrök nem lettek volna okosabbak, mint Gregor és a banditák.