Uncategorized

YouTube spam

A ComputerWorld cikke szerint az e-mail biztonsággal foglalkozó Marshal azt állítja, hogy “a YouTube egyik funkciójával sok spamszűrő válhat megkerülhetővé.”

A spammerek találtak egy rést a video megosztó hálózat “Friends invite” nevű funkciójában, amelyen keresztül “olyan leveleket továbbíthatnak, amelyek látszólag a service@youtube.com címről érkeznek.” A YouTube korábban azt a tanácsot adta a felhasználóknak, hogy vegyék fel a service@youtube.com címet a fehérlistájukra, ha nem kapnák meg a videokkal kapcsolatos leveleket. Sokan így is tettek, és ezek után a gonosz spamszűrők nem finnyáskodtak a YouTube levelekkel. Na és? – kérdezheti az olvasó.

A problémát pedig az okozza, hogy a spammerek hamisított levelei mostmár akadálytalanul átjutnak ezeken a spamszűrőkön, hiszen a fehérlistáknak pont ez a lényegük: a program – nehogy fals pozitív hibát vétsen – beengedi a fehérlistán található címekről érkező leveleket.

Ebből az is következik, hogy a világot csak fehérben vagy feketében látó fehérlisták nem adnak megfelelő védelmet a spam ellen. Sokkal jobb az a tartalomszűrő, amely elolvassa a levelet, és a tartalma alapján dönti el, hogy az jó vagy sem.

Köszönet Huncraftnak, aki felhívta a figyelmem erre a cikkre.