Uncategorized

Tavmunka.net – csak óvatosan!

Ne kérdezd, hol jártam, amikor egy érdekes cikket találtam a neten. A tavmunka.net (mint a neve is sugallja) távmunkásokat közvetít ki. Eddig jó. Ami már nem annyira jó, hogy ezen a weboldalon a munkavállalók személyes adatait is böngészni lehet(ett).

“Az oldal egy legördülő menüben, email címek alapján teszi kereshetővé a munkavállalók adatlapjait. Az adatlapok sok esetben tartalmazzák az érintett nevét, lakcímét, adószámát, bankszámlaszámát, mobil számát, email címét, az oldalon használt ügyfélkódját, az ehhez tartozó jelszavát és egyéb a munkavégzéshez kapcsolódó adatokat.”

Az eset súlyosságát mutatja, hogy a hírek szerint több tízezer személy adata érhető el ilyen módon.

“Az oldal üzemeltetője a közzétett információk alapján a 2012-ben bejegyzett Telejob Ltd. (West Sussex – Egyesült Királyság). Vezetője Csernák Sándor, aki a tavmunka.net domain nevet magánszemélyként regisztrálta és aki a ma már kényszertörlési eljárás alatt lévő TELEJOB Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságnak is egyedüli tagja és vezető tisztségviselője.”

A NAIH az ügyben már vizsgálatot indított és megkereste a cég ügyvezetőjét.”

A neten utána keresve a tavmunka.net-nek azért lehet találni negatív kritikákat is:

http://itcafe.hu/tema/tavmunka_net_ki_mit_tud_a_dologrol/hsz_1-50.html
http://munkahelyiterror.blog.hu/2012/05/29/a_tavmunka_net_is_lehuzza_a_dolgozni_vagyokat
https://www.facebook.com/listazz/posts/517447491623976

Végezetül egy interjú a cégvezetővel, ahol megmagyarázza: http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/tavmunkanet-interju-a-cegvezetovel. Az én bizalmam mindenesetre nem sikerült elnyernie.