Botrány IT

Őszintén sajnálom, bocsánatot kérek

Legalábbis ezeket a szavakat használta az arrogáns Dabóczi Kálmán a Portfolio cikke szerint – ha valaki egyáltalán hitelt adna a szavának.

Ennek aligha az az oka, hogy emberünk rájött, hogy igazi seggfejként viselkedett, meg nyilatkozgatott, hanem sokkal inkább az, hogy a BKK és a T-Systems facebook oldalain masszív kritikát kapott mindkét cég.

Szóval a meginduló népharag még Tarlós ingerküszöbét is elérte, aki “átfogó” vizsgálatot követel.

De hadd segítsek Tarlósnak. Az történt, hogy a T-Systems kiadott egy szakmailag vállalhatatlan, kritikán aluli terméket. A legalapvetőbb biztonsági, adatvédelmi tesztek sem történtek meg, vagy ha voltak is ilyenek, azok bizonyára buktak.

Noha ez nem egy kézzel fogható termék, nem is egy hagyományos szoftver, amit letöltesz, megveszel, stb, hanem Software as a Service (SaaS) megoldással szolgáltatja ezt a T-Systems a BKK részére. Ez azonban nem lenne kizáró oka annak, hogy a BKK azt műszakilag átvegye, tesztelje. Ez nem is történt meg, vagy ha mégis, akkor hasonló komLOLysággal és eredménnyel, mint a T-Systems részéről.

Nehezen tudom elképzelni, hol kéne a seggberúgásoknak végetérniük, de abban biztos vagyok, hogy kezdődniük a Dabóczi Kálmán nevű kirúgásával kell. Thx, kispajtás, tartsd meg magadnak a hazudozást. Aztán ott van még a T-Systems nagypofájú megmondója, Takács József IT-biztonsági igazgató. Neki kell következnie.

Aztán ott van még a T-Systems vezére, Kaszás Zoltán. Szegény lelkemnek ennyi idő kellett, mire átlátta a nyilvánvalót. És ez csak az elnézőbb forgatókönyv. Szegénykémnek biztos szóltak a német főnökei, hogy WTF van nála ebben a kuplerájban, hogy az internet népe ilyen szinten lehúzta a német anyacég facebook értékelét is?

Az ő helyében kitenném a netre, hogy milyen minőségbiztosítási folyamatok lesznek hétfőtől a cégében, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg hasonló fiaskó. Mert amikor Takácsnak feltették a kérdést, hogy “[…] a rendszer műszaki színvonalát jellemzőnek tartja-e a T-Systems által fejlesztett egyéb megoldásokra is?“, akkor ő sokatmondóan hallgatott.