Uncategorized

Örökös 2. vagy a google-ben?

Ha neked is mindig csak a 2. hely jut a Google találatok között, és már annyira unod, hogy a versenytársad mindig megelőz, hogy egy kis aljasságot sem sajnálsz e fájdalmas helyzet megnyugtató rendezésére, akkor feltétlen el kell olvasnod a Blackhat SEO naplóját, ahol hasznos – úgy értem, a világ civilizáltabb felén nem csak megvetett, de büntetendő – tanácsokat kaphatsz.

Hadd mondjam el már az elején, hogy utálom úgy a spamet, mint azokat a fejre ejtett gonosztevőket, akik foglalkozásszerűen küldik azt ki. Azonban a spammerek már nem elégednek meg annyival, hogy spammel árasztják el a postaládádat, hanem bemocskolják a hírnevedet, és tönkretesznek, ezért meg kell ismernünk az aljasságaikat, hogy védekezhessünk ellenük. Ez utóbbi ugyanis bár elég nehéz, de nem lehetetlen.

Kezdődik az írás az ún. fizetett linkekkel, amikor is lúzereket bérelsz fel, hogy hozzanak létre ún. rossz linkeket a versenytársad oldalára olyan web oldalakról, amelyeket a keresők kitiltottak. És pihenésképpen mi is lehet nagyobb móka annál, ha 100-200 spam bejegyzést küldesz egy szerencsétlen blogjába?

A ping spam nagyon rafinált. Több olyan blog is van, amely minden új bejegyzést egy ún. pinggel elküld a blog címtárakba (directory). Ha elárasztod (flood) egy blogger naplóját, akkor az átkerül az iménti címtárakba, és onnan a keresőkbe, így a web oldalad jobb helyezést érhet el a keresőkben.

Az ingyenes tárhelyeken sem kell egy honlappal megelégedned, miért ne regisztrálnál vagy százat, hogy aztán azokról linkelhess a saját oldaladra, így javítva helyezésed a keresőkben. És ha már ott vagy, spammeld meg az ott levő többi web oldalt is.

Az igazán aljas pedig csak most következik, és ez durvább, mint kopasz embertől fésűt kérni. Keresd ki a versenytársad whois rekordját, másold ki, majd az ő adataival regisztráld azt a domaint, ahonnan majd spammelni fogsz. Ha a te országodban ez illegális, még mindig felbérelhetsz pár lúzert a mocskos melóra. Ha pedig igazán tutira akarsz menni, ugyanazon a gépen hosztold a friss spammer domaint, ahol az áldozat is a saját web oldalát, így sokkal hihetőbb a dolog.

De a hagyományos spamről se feledkezz meg, levezetésként hamisíts spamet egy olyan szervezet ill. domain nevében, akik rendszeres hírlevelet küldenek ki, és küldd el a saját szemeted az ő nevükben. Legalább nem fognak unatkozni, amíg tisztázzák magukat.

Az oldal végén van azért 1-2 ötlet, hogyan lehetne ezeket a gonosz dolgokat sokkal, de sokkal nehezebbé tenni.