Uncategorized

85,000

Nem is olyan régen vetítették a 300 című filmet, amely a perzsa-görög konfliktusból dolgozott fel egy részletet. Ez a 85,000 azonban nem egészen ilyen.

A Spamnation web oldalán jelent meg egy írás 85,000 címmel. A cikk szerint nincs még egy olyan fúria a pokolban, mint a balek marketinges. A Javelin Marketing nevű cég PR közleményt adott ki, miszerint az email címlista kereskedőjük olyan százezres címlistát adott el nekik, amely 85%-os visszapattanó (bounce) arányt produkált. A Javelin állítása szerint $14,000 kár érte őket, arról nem is beszélve, hogy a masszív kézbesítési sikertelenségről tájékoztató levelek miatt az email szolgáltatójuk megszüntette az account-jukat. Hoppá!

A Spamnation azonban jó tanácsokat is ad. Amikor email címlistát veszel akkor jelentős veszélynek teszed ki magad. Az üzleted jó hírnevét teszed kockára, amikor úgy gondolod, hogy a címlista kereskedő nem hazudhat. Esetenként ezek a listák a szokásos random generált ill. webről begyűjtött email címeket tartalmaznak, amelyeket persze ‘100% opt-in’ listaként hirdetnek. Szóval ebben az esetben a te neved lesz sáros, ha a marketing anyagod olyan 50,000 emberhez is eljut, akik kifejezetten nem kiváncsiak rád.

A Spamnation egy frucsa (de jobban belegondolva igaznak tűnő) tételt is felállított: néhány kivételtől eltekintve, egy harmadik fél által összeállított ‘garantáltan opt-in’ címlista minősége fordítottan arányos annak méretével. Mert ugyan ki az, aki bejelöli a checkbox-ot, hogy Igen! Igen, légyszi, légyszi, küldjetek annyi reklámot, amennyi csak a postafiókomba fér(het)!

Ha neked mindenképpen garantált minőségű címlista kell, akkor állítsd össze magad. Erről jut eszembe egy aranyos magyar spam, egy állítólagos Molnár Zsolttól. Kiváncsi vagyok, mi a helyzet ezzel a címlistával. Íme:

From: Molnár Zsolt <molnarzsolt2007@gmail.com>
To: nem@erdekes.hu
Subject: Címlista, adatbázis

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Megrendelhető nálam az alábbi email címlista:
– 200.000 magyarországi vállalkozás email címe, tetszés szerinti csoportosításban (összesítve, illetve számos kategória külön is).
– 400.000 magyarországi magán email cím.

Továbbá el tudom vállalni az email kampány lebonyolítását (kiküldés), valamint tudok ajánlani email címeket gyűjtő, valamint hírlevél kiküldő programot.

Valamennyi címlistát idén, 2008. januárjában allítottam össze, a hibaszázalék mindössze 5-10 százalék, vagyis aktuálisabb, mint szinte valamennyi más hasonló adatbázis.

Természetesen részletes tájékoztatót is küldök, illetve válaszolok bármilyen felmerülő kérdésre. Email címem: mlnrzsolt@yahoo.com

Üdvözlettel,
Molnár Zsolt