Uncategorized

Csak egy spamet hadd küldhessek…

A Spamnation blogjában Jose Thomaz goes crazy címmel jelent meg egy írás. Szó van róla egy brazil spammerről, aki egészségbiztosítás[i reklámok]ban utazik, és a jelek szerint megártott neki a napsütés, mert ma már napi 30 spamet küld címzettenként.

Spamnation meg is jegyzi, hogy pusztán azért, mert egy domainnév szerepel egy spamben, attól még nem biztos, hogy a domain tulajdonosának köze van a spamhez. Lehet, hogy valaki csak be akarja őt feketíteni. Azonban az Occam borotvája néven ismert elv azt sugallja, hogy ha csak nincs valami extra körülmény, hogy másra kelljen gondolni, akkor nagyon valószínű, hogy a spamben derékig benne van a levélben szereplő domain ill. annak tulajdonosa.

Vannak páran, akik legalizálnák a spamet. De mi lenne akkor, ha minden egyszemélyes gagyi papa-mama Bt. csak egy spamet küldene? Ez vajon mennyi spamet eredményezne? Persze, mi tudjuk, hogy nem mindegyik egyszemélyes gagyi papa-mama Bt. küld csak 1 spamet. Az a helyzet, hogy mindegyik egyszemélyes gagyi papa-mama Bt. 30-at küld. Naponta. A végtelenségig.