Uncategorized

A három sárkány bosszúja. Mai magyar népmese

Tegnap írtam egy blogot arról, hogy spammelt a Három Sárkány vendégház. A kis ügyesek ellen panaszt tettem az NHH-nál, és közöltem velük, hogy ez bizony bírság lesz, mert már a 2. alkalommal küldtek spamet. És még a T-Online abuse@ címére is elküldtem az ügyet.

Mit látok ma este? Egy nagy halom visszapattanó levél, ill. egy csomó “out-of-office” üzenet. “Hmm-hmm”, mondom, meg azt is, hogy “és akkor ezt most hogy?”

Aztán láttam 2 morcos hangú “válaszlevelet” is. Az történt ugyanis, hogy egy kedves illető némi reklámot csapott a könyvemnek az alábbi levelecskével:


From: =?windows-1250?q?S=FCt=F5_J=E1nos_
To: egyartatlanharmadikfel@xxxxx.hu
Subject: Idióták márpedig vannak
Date: Sat, 30 Aug 2008 20:03:03 +0200
X-Mailer: MailBoy 2004

Te is utálod a kéretlen leveleket?

Ne légy Lúzer vedd meg te is a könyvemet!
Ha most rendeled meg akkor a bolti ár feléért a tiéd!

“SPAMtelenül – minden a spamrõl”
Sütõ János nagyszerû könyve a SPAMrõl!

Hihetetlenül olcsó áron, most csak 2750 Ft!

Ennyit még a hülyének is megér!!!

Üdvözlettel,
Sütő János

Hát… izé. Hallottam azt a mondást, hogy mindegy mit mondanak, csak beszéljenek rólad az emberek. Én azonban annak is örülnék, ha legalább igaz lenne. De ezt a levelet nem én küldtem, és a könyvemet – egyelőre – nem adják fél áron. Ami elszomorít az az, hogy ha már egy anti-spam könyvet spamben reklámoz a spammer (nem én!), legalább ne sértő módon tenné.

Nem tartott sokáig kinyomozni, hogy ki áll a dolog hátterében. Bár egy másik magyar spammerről szóló írásom címét adta a levél tárgyának, de mégis okkal feltételezem, hogy a Három madár sárkány vendégház van a háttérben. Panaszt tettem ismét a T-Online-nál, ugyanis az ügyetlen elárulta magát, és a hozzám visszapattanó levelekből (mivel az én email címemmel küldte el a levelet) ki tudtam hámozni az ő IP-címét.

Mi történt hát? A Három madár TM valószínűleg megint fogott egy címlistát, vagy ha elég ostoba, akkor vett egy újat, és jól megszórta ezzel a spammel. De, lásd a tételem igazát: Marha vagy, ha címlistát veszel, ez a lista is tele van nem működő, ill. teljesen irreleváns címekkel (mert pl. egy argentín címzett aligha fogja megérteni a magyar nyelvű szöveget. Látod, milyen béna?), ahonnan persze hozzám pattantak vissza a levelek, amiből gyerekjáték volt kinyerni az IP-címét. Innen pedig nosza, irány feljelentést tenni az NHH-nál, ill. panaszt tenni a T-Online abuse@ címén.

Szóval kaptam – egyelőre – 2 morcos levelet, amelyekre válaszoltam, és igyekeztem meggyőzni őket, hogy nem én küldtem nekik a levelet. Remélem, elhiszik.

Újabb fejlemény: Úgy látszik, hamar feketelistára került a marhája, mert az egyik visszapattanó levél szerint a SORBS – sőt a Spamhaus is – már listázza a 84.0.23.188-as IP-címet (188.23.0.84.dnsbl.sorbs.net has address 127.0.0.10). Ha más nem, hát ez hamar lelohasztja ezt a kis aljas lejárató kampányt.