Uncategorized

“Kérjük, ezt a levelet vegye tárgytalannak, célttévesztettnek”

Tegnap kaptam egy édi kis spamet. Ez az állítólagos Molnár Sándor egy nyereményjátékba akar bevezetni. Érdekes, hogy az IP-címe (amúgy a dm.optimusz.hu [84.21.31.227] gépről kaptam a spamet) szervesen bele van építve a levélbe, amely a T-Online dsl pooljából lett kiosztva. A levél végi fifkás disclaimer az, amiért egy postot kapott ez a spam. Ez a Molnár gyerek pedig azt mondja, hogy ha mégsem vonz téged Fortuna, akkor tekintsd tárgytalannak.

De a legjobb a vége: “Amennyiben a feladó személye Önnek ismeretlen, kérjük ezt a levelet vegye tárgytalannak, célttévesztettnek.” Mivel a spammerek aligha személyes jó barátaim, aligha* ismerek egyet is közülük. Így persze a levél záró klauzulája vonatkozna rám: vegyem tárgytalannak, célt tévesztettnek. Ehh, ha már elküldte – Vágó Istváni szófordulattal élve – megjelölte azt, és végleges, akkor sajnos nem tudom tárgytalannak tekinteni. A “célttévesztett” levél a tökfejek másik próbálkozása. Olyan nincs, hogy egy levél eltéveszti a címzettet. Ha egy levelet megkapsz, az csak azért történt, mert a feladó (akinek a személye – mint most megtudtuk – esetleg ismeretlen) kifejezetten neked akarta elküldeni. Ne dőlj hát be ennek a dumának, és te is utald őket az NHH elé. Az első alkalommal megússzák, de azért kell a te panaszod is, hogy az már második-hamadik-sokadik dobásuk legyen, és az NHH megbírságolhassa őket.

*: Ha ez mégsem így lenne, akkor kedves barátom, beszéljük meg a dolgot, tanúk nélkül….

From: Molnár Sándor <sanca@dnsdomain.hu>
X-Originating-IP: 81.182.51.151
Date: Sat, 20 Dec 2008 22:21:38 +0100 (CET)
To: nekem
Subject: Nyeremények 1.000.000 Ft értékben

Szia,

Szeretnék ajánlani Neked egy új nyereményjátékot,
amelyben a 1.000.000 Ft összértékû díjak várnak rád.

Látogass el a http://www.nyeremenyjatekok.hu/
weboldalra és regisztráld magad.

Üdvözlettel,

Molnár Sándor
sanca@dnsdomain.hu

——————————————————————————–
Ezt a levelet sanca@dnsdomain.hu e-mail címrõl, 81.182.51.151 IP addressrõl küldték Önnek. Amennyiben nem kíván a nyereményjátékban részt venni kérjük levelünket tekintse tárgytalannak. Amennyiben a feladó személye Önnek ismeretlen, kérjük ezt a levelet vegye tárgytalannak, célttévesztettnek.